MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Atelier de lucru privind implementarea conceptului poliției comunitare

Astăzi, 11 decembrie  2017, în cadrul IGP, a fost organizat un atelier de lucru cu subiecte legate de activitatea polițistului comunitar, consolidarea parteneriatului comunitate-poliție, îmbunătățirea tacticilor și metodelor de instruire ale polițiștilor și creșterea capacităților IGP privind investigarea infracțiunilor financiare, unde au participat experții Bertil Rosenberg din Suedia și  Ulrica Granberg.

 

În cadrul atelierului au fost menționate cele cinci sectoare de politie, care vor beneficia de acest proiect: IP Anenii Noi, IP Sîngerei, IP Cahul, IP Comrat și sectorul nr. 3  al IP Buiucani, municipiul Chișinău.

 

Proiectul va avea o durată de 3 ani și un buget de 3 milioane de euro coordonat și gestionat de către Poliția din Suedia. Pe durata desfășurării și implementării acestui proiect, se va ține cont și de îmbunătățirea cadrului de politicii naționale și strategii de implementare a poliției comunitare, dar și de o cunoaștere mai bună privind activitatea polițienească comunitară în cadrul poliției.

 

 

11 decembrie 2017