MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Cercetat penal pentru șantaj

Un bărbat în vârstă de 26 ani,  a  fost reținut în flagrant în timp ce primea 4000 de lei  de la o victimă. Suspectul ar fi șantajat o femeie că  va publica imaginile cu caracter intim  pe internet. Bărbatul a cerut  victimei 15000 de lei.

 

Ofițerii Direcției combaterea crimei organizate a INI, Direcției generale urmărire penală a IGP, în conlucrare cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au documentat timp de o lună acţiunile infracționale  ale bărbatului.

Acesta,  urmărind scopul obținerii unui profit nejustificat, intrând în posesia unor poze intime ale unei femei de 23 de ani, prin șantaj, însoțit de amenințări cu publicarea acestora  pe rețelele de socializare.

 

Drept urmare,  a fost pornită o cauză penală pentru șantaj, în cadrul căreia au fost efectuate mai multe măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, pentru acumularea probelor şi demonstrarea vinovaţiei.

 

În urma măsurilor efectuate, la 5 august 2019,  polițiștii  cu suportul angajaţilor BPDS “Fulger”, în flagrant a fost reţinut autorul infracțiunii, în momentul când acesta a primit de la victimă o tranșă de 4000 de lei.

 

Suspectul este anterior condamnat pentru comiterea infracțiunilor de viol, jaf și furt.

 

Bărbatul este reținut pe 72 ore. Dacă i se va demonstra vinovăția, acesta riscă o pedeapsă cu privațiune de libertate pe un termen de la 7 la 10 ani.

 

 

6 august 2019

 

 

santaj