MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Cinci grupări criminale specializate în comercializarea drogurilor au fost destructurate de poliție

 

Angajații Direcției Investigații Infracțiuni legate de Droguri a Inspectoratului Național de Investigații al IGP, în conlucrare cu angajații IP Râșcani al DP mun. Chișinău și ai Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, sub conducerea procurorilor din cadrul oficiului Râșcani al Procuraturii mun. Chișinău și PCCOCS, au destructurat, în perioada 20 – 24 iulie curent, cinci grupări criminale specializate în comercializarea drogurilor.

 

În rezultatul activităților speciale desfășurate de către ofițerii de investigație și acumulării probelor, au fost identificate mai multe persoane, locuitori ai municipiului Chișinău, care comercializau droguri de diferit tip.

  

Fiind demarate operațiuni concomitente, toți cei 18 mebri ai grupărilor criminale, cu vârste cuprinse între 19 și 45 ani, au fost reținuți în flagrant delict în momentul distribuirii drogurilor. Unul din membri se afla în urmărire generală, iar opt dintre aceștia au fost anterior implicați în comiterea mai multor infracțiuni.

  

În total pe aceste cazuri au fost efectuate 42 de percheziții corporale, în automobile, la domiciliile persoanelor reținute și în locurile de depozitare a drogurilor, în cadrul cărora au fost depistate și ridicate peste 2kg de droguri de diferit tip, printre care marijuană hidroponică, pastile psihotrope, MDMA, metadonă, heroină, mai multe cântare electronice și peste 40 000 de lei proveniți din realizarea drogurilor. Valoarea stupefiantelor ridicate se estimează la peste 350 000 de lei.

  

De asemenea au fost ridicate și urmează a fi aplicat sechestru pe șase automobile ale infractorilor, de marca VW Tiguan, Toyota Prius, Audi A6, Skoda Octavia, Dacia Duster și VW Golf, evaluate la peste 80 000 euro, care provin din activitate criminală.

  

Actualmente, suspecții se află în arest pentru 30 de zile, aceștia riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de până la 15 ani, pentru „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare săvârșit de un grup criminal organizat”.

 

Inspectoratul General al Poliției precizează că pe lângă atribuțiile pe care le au oamenii legii în timpul pandemiei, continuăm acțiunile de prevenire, combatere, depistare și documentare a infracțiunilor, pentru siguranța cetățenilor.

  

24 iulie 2020

 

2 1