MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Condiții moderne pentru polițiștii din Căușeni: inaugurarea Sectorului de poliție nr.1

Astăzi, 4 aprilie, 2019, a fost inaugurat Sectorul de poliție nr.1, din raionul Căușeni care a fost renovat și dotat în conformitate cu cerințele internaționale și bunele practici în domeniu, asigurând astfel, tuturor cetățenilor acces liber și transparent la servicii polițienești de calitate.

 

 

La eveniment au participat șeful IGP, Alexandru Pânzari, reprezentanți ai administrației publice locale,  polițiști, dar și locuitori ai raionului  Căușeni. 

 

În discursul său, Alexandru Pînzari a vorbit despre importanța relației durabile de cooperare între polițiști și comunitate, specificând că acest Sector de poliție reprezintă esența unei astfel de colaborări.

 

Odată cu aprobarea Strategiei de dezvoltare a Poliției s-a reușit modernizarea și orientarea serviciului polițienesc la necesitățile cetățenilor. Au fost deschise mai multe sectoare noi de poliție, moderne,  accesibile și prietenoase pentru oameni. Astfel, continuăm să ne dezvoltăm, o  prioritate a noastră fiind îmbunătățirea calității serviciilor oferite de polițiști cetățenilor. Astfel, ne propunem ca  în cel mai scurt timp să deschidem un sector de poliție la Soroca, dar și trei izolatoare de detenție provizorie la Căușeni, Hîncești și Ungheni”, a menționat Alexandru Pînzari.

  

În cadrul Sectorului de poliție nr.1 Căușeni activează 14 polițiști și deservesc  peste 25 de mii de cetățeni din opt localități ai raionului.  

 

Pentru renovarea și dotarea sectorului au fost investite circa  3 mln. lei, bani oferiţi de Uniunea Europeană.

 

4 aprilie 2019