MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

PRECIZARE!

În contextul altercaţiilor iscate în timpul protestului din preajma Televiziuni publice Moldova1, Poliţia vine cu precizări. Astfel, în timpul menţinerii ordinei şi siguranţei publice de către poliţişti, un microbuz de model Mercedes Sprinter a intrat în mulţime şi s-a deplasat în direcţia cordonului viu de poliţişti, punând în pericol viaţa şi sănătatea celor prezenţi la protest. Bărbatul aflat la volan, care s-a demonstrat că nu este proprietarul mașinii, a fugit de la fața locului.

 

 

Ulterior și proprietarul automobilului, un bărbat de 43 de ani din raionul Hâncești, a încercat să fugă de la fața locului, deplasându-se pe contrasens cu mijlocul de transport, unde a fost stopat de agenții de patrulare și escortat la Inspectorat pentru documentare. 

 

 

Precizăm că sunt desfăşurate măsuri speciale de investigaţii pentru identificarea şi localizarea şoferul care a intrat cu microbuzul în mulțime. Pe acest fapt s-a dispus iniţierea unei cauze penale conform art. 349 Cod penal, iar microbuzul va fi ridicat în calitate de corp delict conform procedurii.

 

 

17 septembrie 2017