MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Primul Sector de Poliție din raionul Ialoveni modernizat în cadrul Strategiei de Dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020

Polițiștii care vor activa în cadrul Sectorului de Poliție nr.3 din localitatea Costești, raionul Ialoveni, vor beneficia de astăzi, 8  noiembrie 2019, de condiții mai prielnice de muncă.

 

Sectorul de Poliție care deservește localitățile Horăști, Zîmbreni, Pojorăni, Hansca, Costești, Molești și Găureni din raionul Ialoveni a fost reparat capital și dotat în conformitate cu cerințele internaționale și bunele practici în domeniu, asigurând astfel, tuturor cetățenilor acces liber și transparent la servicii polițienești de calitate.

 

La eveniment au  participat Șeful interimar al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Balan, reprezentanți ai autorităților publice locale,  angajați ai Inspectoratului de poliție Ialoveni, precum și locuitori ai orașului. 

 

Acest sector de poliție a devenit mai accesibil și mai deschis comunității.  Doar prin implicare putem apropia poliția de comunitate, iar acest sector de poliție este celula acestui proces și presupune transparență și colaborare cu cetățenii, societatea civilă și autoritățile publice locale”, a menționat Șeful interimar al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Balan.

 

În Sectorul de Poliție activează 8 polițiști care vor deservi 23 000 de oameni. 

 

Acesta primul sector de poliție modernizat din raionul Ialoveni și al XIV-lea sector renovat în cadrul Strategiei de Dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020, orientat spre activitatea polițienească comunitară.

 

Pentru renovarea sectorului s-au investit 1,5 milioane de lei, bani oferiţi de Uniunea Europeană.

 

8 noiembrie 2019