MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Reținuți pentru producerea și comercializarea drogurilor de tip marijuană hidroponică

Ofițerii  Direcției Antidrog a INI în comun cu procurorii Procuraturii Chișinău oficiul Rîșcani, au  efectuat mai multe percheziții în mun.Chișinău la domiciliile unor persoane implicate în circulația ilegală a drogurilor.

 

Pe parcursul a trei săptamini a fost documentată activitatea infracțională a  unui grup de persoane care produceau și comercializau marijuana hidroponică, astfel, fiind reținuți doi bărbați, ambii domiciliați în mun. Chișinău. Ca urmare a perchezițiilor, polițiștii au depistat mai multe doze de marijuana hidroponică, pregătite pentru comercializare  consumatorilor finali.

 

 

Ulterior, a fost reținut liderul grupului, de la care au fost efectuate achizitii de control. În urma perchezițiilor efectuate, a fost ridicată marijuana în proporții mari,  aproximativ 500gr, mijloace bănești provenite de la achizițiile de control, precum și din realizarea ilegală a drogurilor, telefoane mobile și cartele SIM utilizate la comiterea infracțiunii.

 

Suspecții, cu vârste cuprinse între 23 și 25 de ani  au fost reținuți, în privința lor fiind emis mandat de arest pe un termen de 30 de zile. Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

 

De la începutul anului 2018,  polițiștii au  ridicat  peste 50 kg de droguri de origine vegetală, care sunt cele mai raspândite pe teritoriul țării.

 

 

Menționăm că, de la 1 iunie, pe întreg teritoriul Republicii se desfășoară operațiunea „MAC – 2018”, care are ca obiectiv prevenirea și combaterea consumului și traficului ilicit de droguri, în special celor de origine vegetală, depistarea și nimicirea plantelor cu conținut narcotic, identificarea persoanelor care le cultivă, toate aceste acțiuni fiind orientate să diminueze oferta de droguri către consumatori.

 

6 iunie 2018

 

Droguri