MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Un cuplu cercetat penal pentru proxenetism

Ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații au documentat activitatea infracțională a unui  grup  specializat în difuzarea pe platforme online (sexchat) din exteriorul țării a serviciilor sexuale on-line. Organizatorii acesteia s-au dovedit a fi doi soți în vârstă de 35 și 36 de ani.   

 

Ca rezultat al cercetărilor efectuate s-a stabilit că pentru a desfășura activitatea ilegală,  organizatorii au amenajat, într-un apartament din capitală,  un studio cu patru posturi de difuzare online  care activa în regim non-stop, unde erau antrenate de la 10 până la 12 tinere, care activau în schimburi.

 

 

Femeile, cu vârste cuprinse între 25-30 de ani,  originare din diferite localități ale țării  erau obligate să participe la conferințe video și show-uri sexuale în regim on-line, fiind asigurate cu costumație, accesorii și jucării erotice. Platformele puteau fi accesate numai din străinătate.

 

Pentru o sesiune, tinerele  erau achitate cu  doi dolari per minut, astfel, venitul mediu lunar al unei tinere era în dependență de numărul sesiunilor video și varia de la 1000-1500 dolari, iar al  organizatorilor era de la 6000la 7000 de dolari.

 

 

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza art. art. 220 al. 2 Cod Penal al RM. Conform legislaţiei în vigoare persoanele culpabile de „Proxenetism” se pedepsesc cu închisoarea de la 4 la 7 ani.

 

Actualmente, polițiștii continuă investigațiile întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în acest caz.

 

18 august 2020

cercetati pentru proxenetism