MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Un moldovean aflat în căutare internațională pentru atacuri tâlhărești pe teritoriul Republicii Moldova, a fost extrădat din Spania

În anul 2016, un tânăr din satul Cărpineni, raionul Hîncești, împreună cu alte două persoane, au pătruns în locuința unei familii din localitatea Putinești raionul Florești, unde au aplicat violența fizică asupra membrilor familiei, i-au legat cu bandă adezivă și amenințându-i cu aplicarea armei pe care o găsise în domiciliul acestora, au sustras bijuterii din aur în valoare de 29 000 de lei.

 

După comiterea infracțiunii au fost identificați toți cei trei membri ai grupului infracțional, însă unul dintre ei a reușit să iasă din țară.

 

Pe acest fapt, în anul 2017, a fost pornit dosar de căutare, acesta fiind anunțat în căutare internațională pe canalele Interpol.

 

 

În luna februarie anul curent, bărbatul a fost reținut de poliția spaniolă pe teritoriul orașului Madrid și la 2 iunie a fost extradat în Republica Moldova, unde urmează să-și ispășească pedeapsa.

 

 

Menționăm faptul că, în procesul documentării s-a constatat că, bărbatul extrădat, anterior a mai comis infracțiuni similare, acesta fiind căutat și de poliția din Dubăsari, unde la fel este cercetat pentru tâlhărie conform aceluiași scenariu.

 

 

3 iunie 2021