MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Un nou Sector de Poliție renovat și modernizat la standarde europene

Polițiștii din Basarabeasca au de astăzi,  22  august 2019,  condiții mai bune de muncă. Sectorul de Poliție nr.1 care deservește orașul Basarabeasca și satele Abaclia și Bașcalia a fost renovat și dotat în conformitate cu cerințele internaționale și bunele practici în domeniu, asigurând astfel, tuturor cetățenilor acces liber și transparent la servicii polițienești de calitate.

 

La eveniment au  participat Secretarul de stat al  Ministerului Afacerilor Interne, Gheorghe Bălan, reprezentanți ai Misiunii Tehnice a  Uniunii Europene în Republica Moldova, ai  autorităților publice locale,  angajați ai Inspectoratului de poliție Basarabeasca, precum și locuitori ai orașului. 

 

 

Sectorul de Poliție nr.1 din or. Basarabeasca  a devenit mai accesibil și mai deschis comunității.  Doar prin implicare putem apropia poliția de comunitate, iar acest sector de poliție este celula acestui proces și presupune transparență și colaborare cu cetățenii, societatea civilă și autoritățile publice locale”, a menționat Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Gheorghe Bălan.

 

În Sectorului de Poliție nr.1 din orașul Basarabeasca  activează  11  polițiști care vor deservi 19 700 de oameni. 

 

 

Acesta este al șaselea sector renovat și modernizat în cadrul Strategiei de Dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020, orientat spre activitatea polițienească comunitară.

 

Pentru renovarea sectorului  s-au investit 1,6 milioane de lei, bani oferiţi de Uniunea Europeană.

 

22 august 2019