MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Peste 2000 de polițiști au fost dotați și echipați pentru a servi mai bine cetățenii

Astăzi, 16 octombrie curent, peste 2000 de polițiști au primit echipament, tehnică de calcul și automobile, în cadrul evenimentului oficial, la care au participat vice-ministrul afacerilor interne, Dorin Purice, șeful Poliției, Alexandru Pînzari și Șeful adjunct al Secției Operațiuni a Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Marco Gemmer, procurate în cadrul procesului de reformare al Poliției.  

 

În mai 2016, a fost semnată și aprobată, de către Guvern, Strategia de dezvoltare a poliției pentru anii 2016 – 2020, prin care Ministerul Afacerilor Interne și Inspectoratul General al Poliției își propun să continue reforma sistemului polițienesc și să alinieze standardele, în domeniu, la cele internaționale.

 

”Astăzi avem toate instrumentele necesare prin care putem și trebuie să devenim o Poliție mai modernă, mai eficientă și mai aproape de cetățeni or acest lucru începe în primul rând de la noi, angajații poliției, care pe lângă faptul că trebuie să-și schimbe atitudinea în raport cu necesitățile cetățeanului, ei trebui să fie dotați corespunzător pentru a putea oferi servicii de calitate înaltă societății și a putea face față oricăror provocări.” a declarat Alexandru Pînzari, șeful Poliției.

 

O prioritate a reformei Poliției reprezintă îmbunătățirea calității serviciilor oferite de poliție, facilitarea accesului cetățenilor la serviciile polițienești și crearea unui serviciu polițienesc modern în conformitate cu cele mai bune standarde și practici UE și internaționale, pentru a răspunde proactiv și în mod egal la nevoile cetățenilor și ale societății în ansamblu.

 

”Importanța achiziționării acestui lot de automobile, a tehnicii de calcul și echipamentului special, vin să fortifice anumite compartimente din cadrul reformei Poliției, să contribuie la oferirea unor servicii de calitate pentru cetățeni și care să le insufle acestora încredere”, a menționat viceministrul, Dorin Purice.

 

Prin urmare, astăzi, au fost prezentate și înmânate:

 

 54 de vehicule oferite sectoarelor de poliție și unităților de gardă din inspectoratele de poliție, teritoriale, ce nu au beneficiat de unități de transport din primul suport bugetar. Astfel, toate cele 203 sectoare de poliție vor fi dotate corespunzător,

 

2053 de unități de tehnică de calcul: computere, imprimante, etc. oferite secțiilor de urmărire penală și investigații, sectoarelor de poliție și unităților de gardă din cadrul inspectoratelor de poliție teritoriale,

 

peste 4000 de unități de echipament: centuri tactice cu huse pentru cătușe, balonașe cu gaz, tocuri pentru pistol, lanterne, cătușe, mănuși tactice, etc. oferite ofițerilor de sector, angajaților poliției implicați în transportarea persoanelor aflate în custodia poliției, angajaților poliției din izolatoarele de detenției provizorie, ofițerilor de patrulare și reacționare operativă.

 

Aceste dotări ale angajaților poliției vin să susțină procesul de dezvoltare al Poliției și să consolideze capacitățile de patrulare, reacționare și intervenție ale Poliției la apelurile cetățenilor,  oferindu-le servicii de calitate înaltă.

 

Valoarea totală a lotului de echipament și dotări înmânat astăzi este de 30,7 milioane lei. 

 

16 octombrie 2017