MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

11 persoane reținute, rezultat al cooperării internaționale polițienești

 

UPDATE: Judecătoria sectorului Centru, le-a dat arest de 30 de zile celor trei  moldoveni suspectaţi de furtul tablourilor din muzeul Castelul vechi din oraşul  Verona, Italia.

 

La 15 martie, nouă  moldoveni și doi italieni, cu vîrste cuprinse între 25 și 35 de ani, au fost reținuți, fiind suspectați de furtul a 17 tablouri din Muzeul Castelul vechi din orașul Verona, Italia. Valoarea bunurilor se ridică, potrivit poliției italiene peste 15 milioane  de euro.

 

La începutul anului curent, în adresa  Inspectoratului General al Poliției și ai Procuraturii Generale, din partea autorităților italiene, a parvenit o informație, precum că în seara zilei de 19 noiembrie 2015, mai multe persoane înarmate, au pătruns în incinta Muzeului Castelului Vechi din oraşul Verona, Italia, unde au imobilizat doi gardieni, după care au sustras 17 tablouri.

 

Ulterior, poliția în conlucrare cu Secția exercitare urmăririi penale pe cauze excepționale a Procuraturii Generale şi reprezentanții organelor de drept din Italia, au întreprins un şir de măsuri investigative și de urmărire penală, în rezultatul cărora trei moldoveni, au fost reținuți pe teritoriul Moldovei pentru 72 de ore, iar alții opt pe teritoriul Italiei. Menționăm, cei trei suspecți, anterior judecați pentru mai multe infracțiuni (furt, șantaj), nu au un  loc de muncă stabil. 

 

Concomitent, atît  în  Moldova, cît și Italia, au fost petrecute 20 de percheziţii în urma cărora au fost obţinute probe pentru demonstrarea vinovăției acestora.

 

La moment se  întreprind  acțiuni de investigație pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, iar Procuratura urmează să califice fapta în termeni legali.

 

17 martie 2016

 

 

 

11 persoane reținute, rezultat al cooperării internaționale polițienești