MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

...

8 500 de euro pentru a nu publica imagini intime pe internet: Bărbat, reținut în flagrant în timp ce primea o tranșă din bani

Polițiștii de investigație au stopat acțiunile de șantaj ale unui bărbat care ceruse mii de euro de la o femeie pentru a nu  publica anumite imagini intime pe reţelele de socializare. Suspectul la moment fiind peste hotarele țării, ar fi șantajat victima prin aplicația „WatsApp” mai bine de o lună, timp în care a obținut de la femeie imagini foto și video în care aceasta este afișată în ipostaze intime. Apoi, prin șantaj și amenințare cu moartea, cât și cu distribuirea pe rețelele de socializare a acestor materiale, a cerut suma de 8500 euro.

 

Bărbatul de 35 de ani, locuitor al satului Tigheci, raionul Leova, a nimerit în vizorul polițiștilor după ce aceștia ar fi primit o informație operativă, iar ulterior victima, o femeie de 56 de ani, a depus o plângere precum că este șantajată de un individ. Mai mult, în această schemă suspectul l-a implicat pe fratele său de 37 de ani, care avea obligația de a se întâlni cu victima pentru a primi banii.

 

 

Datorită acțiunilor prompte ale poliției și ca urmare a măsurilor  speciale de investigații întreprinse de polițiști (interceptarea  comunicărilor, urmărirea vizuală, etc.), la 4 noiembrie,  suspectul de 37 de ani,  a fost reținut  în flagrant pe o stradă din Chișinău, în timp ce primea de la victimă 20 de mii de lei.  

 

Menționăm că, banii au fost transmiși sub controlul polițiștilor și supravegheați  până la ridicare.

 

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore, fiind suspectat de șantaj. Mai mult în cadrul cercetărilor s-a stabilit că acesta era anunțat în căutare de IP Leova.

 

 

Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă  închisoare de la 7 la 10 ani cu amendă  de la 92 500  la 117 500 de lei.  

 

În continuare, oamenii legii examinează toate circumstanțele în scopul acumulării probelor pertinente și concludente pentru cauză.

 

Acțiunile de documentare și reține au fost desfășurate de ofițerii  Direcției investigații “Nord” a Inspectoratului Național de Investigați, în comun cu polițiștii de la Drochia și cu suportul mascaților de la Brigada de Poliție Specială „Fulger”.

 

8 noiembrie 2022