MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Acord de colaborare semnat între Inspectoratul General al Poliției și Congresul Autorităților Locale din Moldova

Astăzi, 27 aprilie, a fost semnat Acordul de colaborare între Inspectoratul General al Poliției și Congresul Autorităților Locale din Moldova, de către șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu și președintele CALM, Tatiana BADAN.

 

În cadrul evenimentului, conducătorii și-au exprimat deschiderea pentru implementarea scopurilor propuse și stimularea activităților care urmează a fi desfășurate.

 

A fost discutată și agenda de lucru comună între entități, cu asigurarea prezenței formatorilor din cadrul Poliției în scopul instruirii personalului desemnat, în vederea transmiterii bunelor practici instituționale ale agenților constatatori ai Poliției pe segmentul constatării și examinării cauzelor contravenționale potrivit domeniului de competență, cu ajustarea actelor normative de referință la capitolul prenotat.

 

Menționăm că acest Acord va permite: preluarea bunelor practici instituționale și schimbul de informații în vederea stabilirii procedurii și mecanismului de constatare a contravențiilor de către angajații Administrațiilor Publice Locale.

 

27 aprilie 2022