MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Acțiuni ale polițiștilor orientate spre protejarea sănătății publice și depistarea încălcărilor în domeniul comercializării produselor ce conțin nicotină.

Pentru protejarea cetățenilor, în perioada 21–23 septembrie curent, ofițerii Direcției investigații complexe a Inspectoratului Național de Investigații au efectuat un șir de acțiuni în vederea identificării încălcărilor în domeniul comercializării produselor ce conțin nicotină.

 

În urma verificărilor, în mai multe stații PECO din municipiul Chișinău au fost depistate abateri de la legislația în vigoare, manifestate prin expunerea spre comercializare la loc vizibil a țigărilor electronice ce conțin nicotină și plasarea suporturilor publicitare ce includ promovarea intensă a produselor ce conțin nicotină, a produselor conexe, a dispozitivelor și a accesoriilor de utilizare, reîncărcare sau încălzire a acestora.

 

Totodată, în aceeași perioadă, au mai fost identificate persoane fizice și juridice care comercializau țigări electronice cu conținut de nicotină fără acte ce ar demonstra proveniența, calitatea si conformitatea acestora, iar pe cutiile țigărilor electronice lipsea informația pentru consumator despre nocivitatea acestora, în limba de stat.

 

În cadrul cercetărilor au fost ridicate mărfuri cu conținut de nicotină, fără acte de proveniență în sumă de peste 400 000 de lei.

 

Persoanele vinovate riscă amendă de până la 7500 de lei cu confiscarea mărfii.

 

27 septembrie 2021