MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

 

Arme deținute ilegal, depistate la Orhei

În urma informațiilor operative, polițiștii din Orhei cu suportul angajaților BPDS „Fulger”, au descins cu percheziții autorizate la domiciliile a patru bărbați din localitățile Ivancea, Lopatna, Pelivan și Jeloboc, de unde au ridicat patru arme pneumatice,  deținute ilegal.

 

De asemenea au fost ridicate 168 de cartușe, păstrate contrar cerințelor prevăzute de legislație.

 

Totodată a fost ridicată și o armă de model MP-153 și 129 de cartușe deținute legal.

 

Armele și munițiile ridicate au fost îndreptate pentru efectuarea constatării balistice la Centrul Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare al IGP.

 

Totodată, în timpul  perchezițiilor, în  gospodăria unui bărbat de 34 de ani din satul Lopatna, polițiștii au depistat un automobil de marca „Mitsubishi” cu numere de înmatriculare care de fapt ar aparține unui automobil de marca Volkswagen.

 

Fiind verificat codul VIN al  automobilului s-a stabilit că acesta nu figurează în nicio bază de date existentă, nefiind clară proveniența acestuia.

 

Fiind solicitate actele automobilul, proprietarul nu le-a putut prezenta. Mașina a fost ridicată și dusă la parcarea specială Orhei.

 

Toate cazurile au fost înregistrate conform legislației, iar polițiștii urmează să desfășoare acțiuni de investigații pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

 

15 septembrie 2023

orhei arme