MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Arme și muniții deținute ilegal, depistate de polițiști

Ca urmare a unei informații operative, angajații Inspectoratului de poliție  Şoldăneşti au depistat la domiciliul unui bărbat din satul Cuşmirca, o armă de foc cu țeavă lisă, una confecționată  artizanal, o grenada cu inscripția "TNTRPR-53" şi mai multe cartuşe de diferit calibru, deținute ilegal.

 

Întrebat despre provenința bunurilor, bărbatul   s-a încurcat în declarații, spunînd că le are de la o persoană care a decedat.  

 

Armele și munițiile au fost ridicate pentru a fi supuse expertizei balistice iar cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor în care deținătorul  a ajuns în posesia acestora. Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă de la 2 la 7 ani de închisoare.

 

Amintim, poliţiştii  efectuează periodic controale pe această linie, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, iar în situaţiile în care se vor constata  nereguli se va aplica prevederile legale.

 

De asemenea, reiterăm, persoana care predă de bună voie arma de foc sau muniţiile pe care le deţine, fără autorizaţia corespunzătoare, este liberată de răspunderea penală.

 

 16 martie 2016

Arme și muniții deținute ilegal, depistate de polițiști