MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

 

Au deteriorat ușile și geamurile de la două magazine și au sustras zeci de telefoane de sute de mii de lei. Trei minori sunt cercetați penal.

Doi adolescenți de 16 și 17 ani și o tânără de 17 ani sunt cercetați penal fiind suspectați de comiterea a cel puțin două furturi de telefoane mobile în valoare de peste 99 de mii de lei, din magazine specializate.

 

Cazurile ar fi fost comise pe teritoriul orașelor Nisporeni și Călărași, de unde minorii ar fi sustras 16 telefoane mobile. Suma prejudiciului cauzat a fost estimată la 99 543 de lei.

 

În cadrul acțiunilor desfășurate de ofițerii Direcției investigații criminale și cei ai Direcției investigații analitice a INI, în comun cu polițiștii din Nisporeni și Călărași, sub conducerea Procuraturii Nisporeni, au fost acumulate probe concludente ce ar demonstra complicitatea suspecților în comiterea furturilor.

 

Aceștia au acționat pe parcursul lunii curente, iar în magazine intrau pe timp de noapte,  prin deteriorarea ușii sau a geamurilor.

 

Bănuiții sunt originari din Strășeni, Rezina și Cahul.

 

În cadrul percheziției corporale, de la minori a fost ridicat un rucsac în care se afla un ciocan, mănuși și haine folosite la comiterea infracțiunii.

 

Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă amendă de până la 12 000 de lei,  muncă neremunerată în folosul comunităţii până la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

 

28 februarie 2024

 

Reținuți pentru furturi de telefoane