MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

...

Captură de țigări de circa 14.000.000 de lei

Ofițerii Direcției investigații „Nord” a INI, în comun cu procurorii PCCOCS ai oficiului „Nord” anunță o captură de țigări la Bălți, o parte din acestea prezumtiv fiind de contrabandă din Ucraina, de circa 14.000.000 de lei. Perchezițiile au fost desfășurate la gheretele din oraș ale unor comercianți – un bărbat și a o femeie cu vârste de 61 și 45 de ani – precum și la o a doua femeie cu vârsta de 62 de ani, care-i oferise bărbatului spațiu de păstrare a țigărilor.

 

De asemenea, de la cei doi au fost ridicați 140.000 euro și 490.000 lei care ar proveni din activitate ilegală și care acum constituie probe în dosar. A patra persoană a intrat în vizorul oamenilor legii atunci când comunica cu cei doi comercianți, în vederea furnizării țigărilor.

 

Acesta a fost documentat timp de două luni, după care a fost reținut pentru 72 de ore cu sprijinul a mai multe echipaje ale inspectorilor INSP, chiar dacă a încercat să dea bir cu fugiții. La reținerea acestuia, oamenii legii i-au ridicat și permisul de conducere auto, emis de autoritățile nerecunoscute din stânga Nistrului, pe un alt nume, însă cu fotografie reală. Acum, bărbatul este în custodia statului timp de 30 de zile, pentru evitarea eschivării lui și efectuarea obiectivă a investigațiilor penale.

 

Anterior, acesta a fost condamnat pentru escrocherie la 15 ani închisoare, iar în România – la doi ani închisoare, pentru contrabandă cu țigări, după care a fost anunțat în căutare de către Biroul Național Interpol din București. Investigațiile continuă, inclusiv în vederea stabilirii cantității de țigări din cele ridicate, care ar fi fost aduse prin contrabandă din Ucraina, timp în care persoanele vizate beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

 

8 aprilie 2024

 

Contrabandă cu țigări 08.04.2024