MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Cercetat penal de după ce ar fi amenințat cu arma o angajată a unui magazin

Un bărbat de 37 de ani a fost încătușat de polițiștii Batalionului de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, după ce ar fi  amenințat cu arma o angajată a  unui magazin.

 

Echipajul BPRO, în timpul patrulării,  a primit informația de la serviciul 112, precum că pe adresa Str. Valea Crucii, angajata unui  magazin alimentar este amenință cu o armă. Polițiștii imediat s-au deplasat la fața locului și în urma măsurilor întreprinse au  aplicat mijloacele speciale bărbatului.

 

 

În cadrul documentarii,  tânăra de  23 de ani a comunicat angajaților IP Botanica că suspectul a intrat în magazin fiind în stare de ebrietate. Apoi a început să o amenințe verbal,  ulterior a scos o  armă și a cerut băuturi alcoolice.

 

 

Bărbatul a fost escortat la Inspectoratul de poliție, pentru documentare și stabilirea tuturor circumstanțelor. Arma a fost ridicată, aceasta era deținută ilegal.

 

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Acțiunile bărbatului cad sub incidența articolului 155 din Codul Penal al Republicii Moldova  ,,Ameninţarea cu omor ori cu vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii".

 

10 mai 2022