MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

 

Cercetat penal pentru răpirea și accidentarea unui automobil

 Un tânăr de 17 ani, originar din orașul Leova, este cercetat penal, fiind suspectat de răpirea și accidentarea unui automobil de marca „Fiat”.

 

Acesta ar fi sustras mașina dintr-o parcare de pe str. Calea Ieșilor, pe timpul nopții, aceasta fiind descuiată și cu cheile în contact,  după care s-a deplasat prin oraș.

 

La un moment dat, adolescentul ar fi pierdut controlul volanului și a lovit un alt automobil de marca ,, Ford” pe str. Tighina intersecție cu Ștefan cel Mare.

  

Acesta este cercetat penal în stare de libertate, iar conform legislației în vigoare această infracțiune se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 de lei sau închisoare de la 1 la 3 ani.

  

În vederea prevenirii şi combaterii infracţiunilor de acest gen, Poliția  vine repetat cu recomandări:

 

DOTAŢI autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de senzori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa.

  

VERIFICAŢI dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute.

  

Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact.

 

Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie.

  

NU păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.).

  

În momentul în care observaţi că se comit asemenea infracţiuni, nu ezitaţi să apelaţi imediat la 112.

 

18 iulie 2022

rapire de automobil