MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Combaterea fenomenului hărțuirii sexuale subiect discutat într-o ședință online

În aprilie este marcată Luna Conștientizării Asaltului Sexual și în acest context, astăzi 21 aprilie, Inspectoratul General al Poliției împreună cu Asociația Femeilor din Poliție și Centrul de Drept al Femeilor s-au unit într-un scop comun pentru a identifica instrumentele necesare, care ar facilita procesul de combatere a fenomenului hărțuirii sexuale în comunitate și stabilirea metodelor de protecție.

 

Misiunea noastră este de a crește gradul de informare a populației cu privire la violența sexuală, de a educa comunitatea despre cum să prevină și să raporteze cazurile de hărțuire.

 

Inspectoratul General al Poliției își reiterează angajamentul de a nu tolera niciun comportament care lezează demnitatea persoanei și creează un mediu intimidant și ostil.

 

 

Este absolut necesar de a crea o cultură în care să putem vorbi despre consimțământ, limite și protecție eficientă împotriva oricărei forme de abuz.

 

Fiecare membru al comunității trebuie să cunoască despre răspunderea penală și sancțiunile pasibile a fi aplicate în cazul admiterii elementelor de hărțuire sexuală.

 

Ghidați de acest deziderat, Inspectoratul General al Poliției în comun cu Asociația Femeilor din Poliție și Centrul de Drept al Femeilor și-au propus elaborarea unei foi de parcurs, care va include activități de instruire şi informare pe o scală mai extinsă de persoane, privind importanța respectării celor mai înalte standarde de comportament responsabil și respect reciproc.

 

21 aprilie 2021