MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

 

Comunicat de presă

În legătură cu acțiunea de protest care se desfășoară în scuarul Parlamentului Republicii Moldova, Poliția a sesizat în repetate rânduri Primăria mun. Chișinău despre încălcările care le admit participanții.

 

Totodată, oamenii legii au solicitat intervenția Primăriei mun. Chișinău pentru a recomanda organizatorilor modificarea condițiilor de desfășurare a întrunirii declarate privind locul, forma, ora de desfășurare a întrunirii.

 

Cu părere de rău, nu s-a luat atitudine, iar participanții la protest admit în continuare nereguli, comportament antisocial,  blochează trecerea pentru pietoni pe trotuar, admit fumatul în locuri nepermise, aruncă deșeuri în locuri publice, acțiuni care contravin prevederilor Legii.

 

În acest context, îndemnăm organizatorii acțiunii de protest să fie responsabili de acțiunile participanților, iar Primăria să țină cont de recomandările noastre și să asigure buna desfășurare a acțiunilor.

 

Recomandăm să țineți cont de solicitările forțelor de ordine și să dați dovadă de un comportament adecvat!

 

Ținem să vă asigurăm că forțele de ordine sunt deschise spre colaborare în limita competențelor atribuite pentru asigurarea unui climat de siguranță și ordine publică.

 

Poliţia nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la exprimare,  dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile şi libertăţile altor persoane.

 

25 septembrie 2022