MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

...

Comunicat de presă

În contextul protestului organizat astăzi de către agricultori, Inspectoratul General al Poliției informează că aceștia intenționează să intre în municipiul Chișinău în jurul orei 10.00 pe străzile Muncești,  Calea Orheiului și șoseaua Hîncești.

 

Ulterior, mai multe unități de tehnică  agricolă se vor deplasa spre Piața Marii Adunări Naționale unde este preconizată acțiunea de protest.

 

 

În context,  Poliția solicită atât participanților la proteste, cât şi tuturor cetăţenilor să manifeste înţelegere faţă de măsurile de ordine şi siguranţă publică, să respecte Legea și indicaţiile forţelor de ordine, astfel încât acțiunile să se desfăşoare în condiţii optime.

 

Menționăm că circulația ar putea fi afectată pe mai multe străzi din capitală,  iar în acest sens îndemnăm conducătorii auto să evite deplasarea pe următoarele tronsoane:

 

1. Str. Calea Orheiului - str.Tudor Vladimirescu - bd. Grigore Vieru - str. G. Bănulescu  - Bodoni - PMAN.

 

2. Str. Muncești  - bd. Iu.Gagarin - str. C.Negruzzi  - bd. Ștefan cel Mare și Sfânt - PMAN.

 

3. Șoseaua Hîncești  - str. Gh. Asachi - str. A. Pușkin - PMAN.

 

Totodată,  precizăm că pentru mâine este preconizată deplasarea mai multor unități de tehnică agricolă din PMAN pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, până la sensul giratoriu din strada Calea Ieșilor cu revenirea ulterioară în PMAN.

 

Astfel, mai multe echipaje ale Poliției vor însoți coloanele fermierilor  pentru a asigura ordinea publică și fluidizarea traficului.

 

În acest sens îndemnăm atât organizatorii,  cât și participanții să dea dovadă de responsabilitate și să nu admită încălcări.

 

20 iunie 2023