MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Consumul de alcool a provocat un accident rutier cu implicarea a opt persoane

La data de 28 februarie curent, în jurul orei 03:30, în apropiere de localitatea Cupcini, raionul Edineț s-a produs un accident rutier în care au decedat 3 persoane. În automobilul de marcă BMW se aflau 8 tineri, cu vârstele cuprinse între 19 și 24 de ani, toți originari din raionul Edineț, care se întorceau dintr-un club de noapte.
 
În acel moment, pe traseul R 14, trei echipaje de poliție se aflau în misiune, în timpul raziilor efectuate cu scopul contracarării numărului mare de încălcări comise de conducătorii auto.
 
Observând filtrul inspectorilor de patrulare, care la moment verificau alți conducători auto, șoferul BMW-ului a accelerat trecând de acesta. 
 
În timpul deplasării mașinilor de poliție spre Bălți, unde urmau să efectueze un alt filltru, inspectorii au obervat piese ale unei mașini pe traseu, după care au depistat mașina avariată. Imediat au solicitat la fața locului toate serviciile abilitate să intervină în asemenea cazuri și au dirijat circulația rutieră, pentru ca organele competente să poată interveni. 
 
Șoferul mașinii care a derapat în curbă și s-a tamponat în copac, preliminar din cauza vitezei excesive, a fost testat alcoolscopic, gradul de alcoolemie în aerul expirat fiind de 0, 52 mg/l, testați au fost și ceilalți pasageri rămași în viață, toți fiind în stare de ebrietate. De asemenea, șoferul nu deținea nici permis  de conducere.
 
În urma accidentului rutier, trei tineri de 22 de ani au decedat, două fete și un băiat. Organul de poliție și cel de urmărire penală urmează să stabileacă toate circumstanțele producerii accidentului.
 
Inspectoratul Național de Patrulare amintește conducătorilor auto că alcoolul, viteza și volanul sunt incompatibile și că șofatul în stare de ebrietate duce la consecințe grave. În paralel cu operațiunile organizate de poliție, menite să disciplineze conducătorii auto, INP cere șoferilor mai multă responsabilitate și corectitudine atuci cînd urcă la volan.
 
 
28 februarie 2016