MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Cooperare polițienească între Republica Moldova și Grecia pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic de ființe umane

 

Ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane a IGP, în comun cu autoritățile elene au supus verificării inopinate, în noaptea de 14 spre 15 octombrie curent, 6 localuri din orașul Atena, care activau ilegal sub paravanul unor magazine de flori, dar care de fapt exploatau în scop sexual comercial victime ale traficului de ființe umane, inclusiv minore. 

 

Investigațiile s-au desfășurat în perioada 2021-2022, fiind documentată activitatea infracțională a grupului de persoane care ar fi racolat, transportat, adăpostit și exploatat în scop sexual comercial mai multe victime ale traficului de ființe umane.  

 

În rezultatul operațiunii, 9 persoane suspecte au fost reținute, printre care cetățeni din Albania, Republica Moldova, Bulgaria și Grecia. 

 

La domiciliile acestora, în urma perchezițiilor, au fost depistate și ridicate importante sume de bani, documente, înscrisuri și telefoane mobile, utilizate de către persoanele bănuite în desfășurarea activității infracționale. 

 

Victimele au fost preluate de serviciile specializate de asistență și plasate pentru supraveghere și reabilitate, una dintre ele fiind internată în spital pentru îngrijiri medicale. 

 

 

Activitățile s-au desfășurat în cooperare cu Unitatea Antitrafic din Atena, Republica Elenă, sub egida ”OIPC Interpol”.

 

18 octombrie 2022