MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Curs de instruire susținut de experți germani în domeniul strategiilor de comunicare!

În perioada 14-16 iulie curent, 15 polițiști din țară dar și 7 polițiști ai Inspectoratului de Poliție a Județului Iași, au participat la un atelier de lucru în domeniul tacticilor și metodelor de comunicare.

                 

Atelierul s-a desfășurat în incinta Inspectoratului General al Poliției și a fost prezentat de omologii din Germania, finanțat în cadrul Proiectului „Consolidarea capacităților Poliției moldovenești și române în domeniul prevenirii criminalității, inclusiv crimelor transfrontaliere”.

 

Scopul atelierului de instruire a constituit preluarea bunelor practici de la experții germani în domeniul comunicării publice în situații de criză, în vederea consolidării capacităților profesionale ale polițiștilor pentru îmbunătăţirea imaginii şi vizibilităţii Poliţiei în societate și dezvoltării relaţiilor de încredere între Poliţia Republicii Moldova și comunitate.

 

Acest curs de instruire este orientat spre consolidarea capacităților profesionale și pentru îmbunătăţirea dezvoltării relațiilor de încredere a Poliției cu societatea. Sunt convins că această instruire va aborda amplu domeniul comunicării prin prisma negocierii în situații de criză și a activității polițienești comunitare”, a menționat șeful adjunct al IGP, Marin Maxian, prezent la deschiderea evenimentului.

 

Atelierul de lucru a fost susținut de echipa experților germani, și anume: Christoph STEILNER și Markus LEHMANN, care au familiarizat angajații IGP cu privire la metodele şi procedeele de comunicare utilizate în activitatea cotidiană şi de gestionare a situaţiilor de criză mediatică.

 

19 iulie 2021