MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

 

Cursul avansat de instruire privind modalitatea practică de utilizare a Soluției informatice „Maltego”

20 de ofițeri de investigație ai subdiviziunilor IGP au participat la cursul avansat de instruire privind modalitatea practică de utilizare a Soluției informatice „Maltego” și a două pachete de date.

 

 

În acest sens, timp de două zile, polițiștii au beneficiat de un curs de instruire axat pe utilizarea softurilor specializate în combaterea recrutării, exploatării și abuzului online a grupurilor vulnerabile din Republica Moldova.

Cursul a fost susținut de formatori ai companiei Maltego, care și-au împărtășit experiența profesională privind modalitatea eficientă de utilizare a software-ului.

 

 

Menționăm că, în luna noiembrie 2023, Organizația Internațională pentru Migrație a donat Inspectoratului General al Poliției 7 licențe „Maltego” și două pachete de date, în cadrul proiectului „Abordarea amenințărilor emergente asociate traficului de ființe umane în Republica Moldova”, finanțat de către Biroul Internațional pentru Combaterea traficului de Droguri și Aplicarea Legii, al Departamentului de Stat SUA.

 

 

Inspectoratul General al Poliției desfășoară constant sesiuni de instruire în vederea asigurării continuității dezvoltării profesionale a polițiștilor conform standardelor europene privind drepturile omului.

 

23 februarie 2024