MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Cursuri de instruire pentru polițiști pe domeniul egalității de gen!

Timp de două zile, 50 de angajați din domeniul resurselor umane al Poliției au participat la workshop-uri formative organizate la Bălți și Chișinău axate pe combaterea sexismului, hărțuirii și discriminării pe criterii de gen, cu accent pe raportarea cazurilor de hărțuire sexuală la locul de muncă.

 

În cadrul sesiunii de instruire, polițiștii s-au familiarizat cu stereotipurile nocive legate de gen, în scopul  promovării egalități de șanse și a echității în fiecare aspect al vieții personale și profesionale; dezvoltarea abilităților de comunicare în scopul perceperii mai eficiente ale problemelor cu care se confruntă victimele violenței și hărțuirii sexuale. 

 

Formatorii polițiști au transmis participanților cunoștințe semnificative și au oferit instrumente practice pentru a promova susținerea victimelor și a unui mediu de lucru sigur și incluziv.

 

Totodată, în cadrul ședinței de instruire au fost desfășurate exerciții practice setate pe conștientizare, schimbând profund percepția participanților asupra problemelor de gen și accentuând semnificația unui mediu de activitate sigur și angajați protejați, indiferent de gen.

 

Workshop-urile au fost organizate în cadrul proiectului „Acțiune umanitară feministă și localizată”, implementat de Gender-Centru sub umbrela Platformei pentru Egalitate de Gen, finanțat de Guvernul Elveției și organizațiile partenere ale UN Women, prin intermediul proiectului „Femei în sprijinul femeilor: sporirea leadership-ului și rezilienței femeilor afectate de criză prin inițiative comunitare”.

 

13 septembrie 2023