MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Doi bărbați reținuți pentru comiterea omorului din extravilanul raionului Sîngerei. A fost ridicată și arma din care s-ar fi tras

Ofițerii de investigații ai Inspectoratului Național de Investigații în comun cu  cei de urmărire penală a DGUP a IGP, sub conducerea procurorilor PCCOCS,  au reținut doi bărbați bănuiți de comiterea omorului din noaptea de luni, 23 mai, în extravilanul unui sat din  raionul  Sîngerei și au ridicat și arma din care s-ar fi tras.

  

Astfel, ofițerii de investigații ai INI,  cu sprijinul Inspectoratului de Poliție din Sîngerei și de comun cu Direcția Generală Urmărire Penală a IGP au efectuat mai multe percheziții în Chișinău și raioanele republicii. Drept urmare, la unul din bănuiți a fost depistată și ridicată arma din care ar fi fost comisă crima. Luneta era deținută ilegal și este dotată cu termovizor. De asemenea, a fost ridicat mijlocul de transport folosit la comiterea crimei, pentru cercetări ulterioare.

 

Totodată, în cursul investigării faptelor de deținere ilegală de arme, au fost efectuate mai multe percheziții și în alte raioane ale țării.  Acolo, oamenii legii au ridicat mai multe arme de vânătoare cu țeava lisă și ghintuită, pistoale și muniții, telefoane mobile, tehnică specială destinată vânatului ilegal.

  

Bănuiții au vârsta de 38 și 44 de ani, sunt domiciliați în Chișinău și Sîngerei și ambii au antecedente penale. Urmează ca procurorii PCCOCS să le formuleze învinuirile și să solicite aplicarea arestului preventiv, timp în care aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

  

Investigațiile continuă, în vederea stabilirii altor amănunte relevante comiterii crimei.

 

Acțiunile de reținere a suspecților au fost desfășurate cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger”.

 

26 mai 2022

Retinere Singerei!