MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Doi bărbați reținuți pentru tâlhărie

Doi bărbați cu vârstele de 23 de ani, originari din raionul Edineț, au fost reținuți fiind suspectați de comiterea unei tâlhării.

 

Ambii sunt anterior condamnați pentru comiterea mai multor genuri de infracțiuni.

 

La 11 mai curent, angajații Inspectoratului de poliție Sîngerei au fost sesizați de un bărbat, care le-a comunicat că două persoane necunoscute au atacat un alt bărbat de 28 de ani, pe traseul R-14 în apropierea satului Bilicenii Noi, raionul Sîngerei, care presta servicii de taxi cu mașina personală.

 

Bărbatul a declarat polițiștilor că, în seara de 10 mai, în jurul orei 21:30, în timp ce se afla la serviciu, a fost telefonat de o persoană necunoscută care a solicitat servicii de taxi pentru a ajunge din orașul Edineț în satul Brătușeni.

 

La scurt timp, șoferul a preluat de la stația de autobuze din Edineț doi bărbați pentru a-i transporta spre localitate.

 

Ulterior, aproape de destinație, cei doi pasageri l-au scos forțat pe șoferul mașinii, aplicându-i mai multe lovituri pe diferite regiuni ale corpului, au legat victima cu o centură, după care l-au urcat pe bancheta din spate, deposedându-l de telefonul mobil și 300 de lei.

 

Unul dintre bănuiți a urcat la volanul mașinii și și-au continuat deplasarea spre mun. Bălți.

 

Ajungând în apropierea satului Mîndreștii Noi din raionul Sîngerei, aceștia au oprit automobilul din cauza unor defecțiuni tehnice survenite în rezultatul unui accident rutier neesențial.

 

Profitând de faptul că ambii suspecți au ieșit din automobil, victima a reușit să fugă solicitând ajutorul poliției.

 

Ofițerii de investigație ai INI Nord, cei ai Inspectoratului de Poliție Sîngerei și ai Inspectoratului de Poliție Edineț, în comun cu procurorii din Sîngerei, au efectuat mai multe acțiuni privind identificarea și reținerea suspecților, iar în scurt timp aceștia au fost identificați, localizați, reținuți și escortați la inspectorat.

 

În urma audierilor, bărbații și-au recunoscut vina.

 

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală în baza art.188 alin.(2) lit. b) și art.166 alin.(2) lit. d) și e) Cod penal.

 

Conform legislației penale, pentru faptele comise, bărbații riscă închisoare pe un termen de la 8 la 10 ani.

 

12 mai 2022