MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Doi membri ai organizației criminale „Machena” – cercetați penal, după ce ar fi estorcat peste 1500 euro de la un bărbat revenit de peste hotare

Ofițerii Direcției investigații  criminalitate organizată a INI,de comun cu procurorii PCCOCS,   documentează pentru șantaj doi membri ai organizației criminale conduse de hoțul în lege „Machena,” după ce ar fi estorcat de la un bărbat peste 1500 euro.

 

Bărbatul șantajat este din municipiul Chișinău și are vârsta de 42 de ani. Acesta a fost abordat de bănuiți la scurt timp după ce revenise de la muncă din străinătate. Aceștia au pretins că dânsul le datorează suma pretinsă – bani pe care în final i-au obținut ilegal, după ce i-au aplicat lovituri cu pumnii în regiunea capului și l-au amenințat cu moartea.

 

După denunțul victimei, cu sprijinul mascaților de la BPDS „Fulger,” oamenii legii au desfășurat miercuri percheziții în automobilele și domiciliile bănuiților. Ulterior ridicării a 1200 euro și 500 lire sterline – bani care ar fi fost estorcați prin șantajul investigat, a telefoanelor mobile și altor obiecte relevante investigațiilor, bănuitul cu vârsta de 52 de ani din Călărași a fost reținut, iar cel de-al doilea cu vârsta de 32 de ani din Chișinău a fost anunțat în căutare.

 

Cei doi bănuiți sunt în libertate de circa patru ani, după ce au fost anterior judecați pentru jaf, iar cel din Călărași și-a ispășit pedeapsa și pentru omor.

 

 

Urmează ca procurorii PCCOCS să determine necesitatea aplicării arestului preventiv în privința bănuitului reținut, pentru continuarea obiectivă a investigațiilor. Pe parcursul urmăririi penale, cei doi se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

 

17 martie 2023

santaj