MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Doi verișori au fost reținuți după ce ar fi furat o sumă mare de bani de la o femeie. Unul dintre ei este fostul ginere al victimei.

Doi bărbați din orașul Șoldănești, cu vârstele de 37 și, respectiv, 41 de ani, verișori, au fost reținuți fiind suspectați  de furt.

  

Aceștia, la sfârșitul lunii ianuarie curent, ar fi pătruns în casa unei femei din satul Sagaidac din raionul Cimișlia, de unde au sustras 30 000 de euro și 60 000 de lei. Unul dintre suspecți s-a dovedit a fi fostul ginere al  victimei, care, ar fi cunoscut de  bani și locul aflării  acestora.

 

În cadrul acțiunilor întreprinse de polițiști și procurori s-a stabilit că  banii aparțineau copiilor  victimei, care muncesc peste hotarele țării și transmiteau sursele bănești acasă.

 

Ca urmare a perchezițiilor la domiciliile bărbaților, polițiștii  au depistat corpurile delicte obținute în urma sustragerii și anume ordine de încasare în care sunt indicate datele de anchetă a părții vătămate, confirmare de transfer a mijloacelor bănești în valută străină,  8010 de euro, proveniența cărora ambii figuranți nu au putut-o explica.

 

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru furt în proporții deosebit de mari.

 

 Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore. Aceștia nu sunt la prima abatere de la lege, anterior condamnați pentru comiterea infracțiunilor de omor, viol,   furt,  etc.

 

Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de asemenea infracțiune se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 12 ani.

 

Acțiunile de documentare și reținere au fost desfășurate de  ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu polițiștii  din Cimișlia, sub conducerea Procuraturii Cimișlia și cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger”.

 

18 mai 2022

 

 

furt