MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Droguri în valoare de 45 000 de lei, ridicate de polițiști

Poliția Capitalei a destructurat activitatea infracțională a unui grup de persoane suspectate de păstrarea şi realizarea în cantităţi deosebit de mari a substanţelor stupefiante de tip ,,Marijuana’’, produse etnobotanice și analoagele acestora.

 

Gruparea a fost documentată timp de o lună, perioadă în care oamenii legii au stabilit că drogurile urmau să fie realizate prin plasare în ascunzișuri, iar coordonatele acestora erau transmise prin ,,Telegram”.

 

În urma intervenției poliției au fost reținuți doi bărbați cu vârstele de 24 și 25 de ani, domiciliați în mun.Chișinău și orașul Hîncești.

 

În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliul indivizilor au fost depistate şi ridicate circa 40 de pachețele cu substanțe narcotice de tip ,,marijuana”, 100 g de ,,marijuana” neambalată, semințe, cântare și utilaje folosite pentru sigilarea dozelor precum și abțibilduri pentru marcarea acestora.  

 

Corpurile delicte depistate au fost ridicate și sigilate conform procedurii.

 

Valoarea drogurilor pe piața neagră ajunge la 45 000 de lei.  

 

Bănuiții sunt cercetați penal în stare de arest la domiciliu timp de 30 de zile, iar dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

 

Acțiunile de documentare și reținere au fost desfășurate de ofițerii Secției investigare infracțiuni și urmărire penală a Inspectoratului de poliție Ciocana și ai Direcției de Poliție a mun. Chișinău, sub conducerea procurorilor Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Ciocana.

 

Polițiștii continuă acțiunile procesuale în vederea documentării și stabilirii altor complici la săvârșirea infracțiunii.

 

24 iunie 2022

Droguri în valoare de 45 000 de lei, ridicate de polițiști