MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

...

Droguri în valoare de peste un milion de lei, scoase din circuit.

Activitatea infracțională a unei grupări specializate în comercializarea drogurilor prin intermediul magazinelor online pe teritoriul Republicii Moldova, preponderent în apropierea instituțiilor de învățământ, a fost destructurată de ofițerii Direcției Antidrog a INI, în comun cu Procuratura mun. Chișinău. 

 

Astfel, timp de 2 luni,  polițiștii au documentat activitatea infracțională a unui membru activ al grupării cu vârsta de 26 ani din  capitală.

 

Urmare a investigațiilor demarate, s-a stabilit că suspectul, în vara anului 2023, s-a angajat în calitate de curier la un magazin online. Ulterior,pe parcursul anului i-ar fi fost atribuit un alt rol- cel de depozitar. Acesta primea droguri în cantități angro, apoi le diviza în doze a câte un gram, după care le plasa în ascunzișuri, câte 30-40 de doze. Acestea erau preluate de curierii care le plasau în ascunzișuri.

 

La fel, s-a stabilit că gruparea ar fi specializată în contrabandă cu droguri din UE în Republica Moldova prin intermediul coletelor neînsoțite, cu ulterioara realizare a acestora prin intermediul magazinelor online pe teritoriul țării.

 

Astfel în urma probelor acumulate,  la începutul lunii aprilie curent,  ofițerii de investigație l-au reținut pe suspect în flagrant în momentul plasării drogurilor în ascunzișuri în mun. Chișinău. În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul bărbatului, polițiștii au  depistat și ridicat cântare la scara mică, telefoane mobile utilizate la săvârșirea infracțiunii, muguri de marijuana, 500 grame de heroină, 15 grame de cocaină și pastile ecstasy.

 

Pe piața neagră un gram de cocaină este realizat cu 3 mii de lei, iar heroina -  2 mii de lei gramul.

 

Valoarea drogurilor scoase din circuit constituie aproximativ 1,2 milioane de lei.

 

Pe numele suspectului  a fost eliberat mandat de arest pe un termen de 30 zile, iar conform legislației persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă  închisoare de la 7 la 10 ani.

 

Investigațiile continuă, în vederea depistării altor membri ai grupului infracțional, timp în care bărbatul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

 

3 mai 2024

substante interzise