MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Edineț: Conducătorul unui motocultor, depistat beat la volan

Zilnic pe traseele din țară sute de șoferi neglijează regulile de circulație, unii consumă băuturi alcoolice și urcă la volan, alții nu țin cont de indicatoarele rutiere, astfel punând în pericol atât propria viață, cât și a celorlalți participanți la traficul rutier. 

 

Astăzi,  în jurul orei 11:40,  la intrarea în orașul Edineț din direcția localității Alexăndreni,  polițiștii de patrulare au stopat pentru verificare conducătorul unui motocultor.

  

În timpul discuțiilor, polițiștii au simțit de la șofer miros de alcool, iar testul alcoolscopic a arătat o concentrație de 1,12mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

  

Pentru încălcarea admisă, bărbatului de 58 de ani i-a fost întocmit un proces verbal pentru conducerea vehiculului în stare de ebrietate alcoolică. 

  

Menționăm că, șoferii care conduc astfel de mijloace de transport în stare de ebrietate sunt documentați contravențional cu amendă de la 17 500 până la 25 000 de lei. 

 

De la începutul anului curent, pe teritoriul țării au avut loc 23 de accidente rutiere cu implicarea motocultoarelor în rezultatul cărora 7 persoane au primit diferite traumatisme, iar în 4 dintre cazuri șoferii se aflau în stare de ebrietate. 

 

Nu lăsați alcoolul să vă decidă viitorul, conduceți cu maximă prudență!

 

20 iulie 2022