MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Fii Precaut! Recomandările Poliției pentru sporirea siguranței în utilizarea cardului bancar

În perioada Sărbătorilor Pascale, mulți cetățeni  revin  în țară, ceea ce generează un flux sporit de persoane. Astfel Poliția avertizează asupra amplificării fraudelor cu cardurile bancare la achiziționarea cadourilor și altor servicii prin intermediul platformelor online.

 

Atacatorii devin mai abili în accesarea datelor personale ale utilizatorilor prin website-uri false, email-uri, SMS-uri şi mesaje în social media. În multe cazuri aceste date sunt furnizate direct de către deţinătorii de carduri.

 

În acest context, Vă îndemnăm să fiți vigilenți și tratați cu suspiciune orice apel/mesaj prin care vi se solicită date personale sau de pe card, chiar dacă această informația vine de la persoane cunoscute.

 

Reguli de securitate:

Nu divulgați nimănui (nici personalului băncii) informațiile Dvs. personale sau datele cardului bancar, (numărul de card, data expirării, codul PIN, codul de securitate format din 3 cifre tipărit pe partea verso a cardului, codul de securitate primit prin SMS sau la adresa de e-mail de la bancă pentru efectuarea tranzacției în mediul on-line).

 

Verificați  extrasul de cont, astfel încât dacă apar tranzacții suspecte, adresați-vă băncii cât mai repede.

 

Accesați doar site-urile pe care le cunoașteți sau cu care ați mai interacționat,  fiți atenți la denumire, să corespundă perfect.

 

Important! În cazul în care ați căzut în capcana infractorilor, informați imediat Poliția și unitatea  bancară.

 

Fiți precauți, responsabili și protejați.

 

 

20 aprilie 2022