MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Grup infracțional reținut și cercetat penal pentru jaf în proporții deosebit de mari

Un grup infracțional, format din trei membri, a fost destructurat de către ofițerii de investigație din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău în  comun cu polițiștii   din sectoarele Rîșcani, Ciocana, sub conducerea  Procuraturii mun. Chișinău,  Oficiul Ciocana. 

  

Cazul a avut loc la sfârșitul lunii martie curent, când polițiștii Inspectoratului de Poliție Rîșcani au fost  sesizați de o femeie de origine ucraineană, care a comunicat că din apartamentul unde la moment este cazată i-au fost sustrase mijloace bănești.

  

La fața locului victima a relatat că, întorcându-se acasă, a  depistat în apartament doi indivizi care,  observând-o au ieșit prin geam cu bani și bunuri  ce îi aparțin.

  

În urma cercetării la fața locului,  polițiștii au stabilit că suspecții au pătruns în apartamentul situat la etajul 2 prin forțarea geamului din termopan.

  

Prejudiciul cauzat părții vătămate constituie circa 1 700 000 hrivne ucrainene.

 

Datorită măsurilor speciale de investigație și urmărire penală dispuse de către organele de drept,  figuranții  pe caz au fost identificați,  iar în privința lor au fost  acumulate probe concludente. Totodată s-a stabilit că fiecare dintre ei avea rolul său bine determinat în comiterea infracțiunii.

 

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile și în automobilele suspecților, forțele de ordine au depistat și ridicat mijloace bănești și bunuri materiale a căror proveniență nu au putut-o comunica.

  

Suspecții cu vârstele cuprinse între 27 și 38 de ani  au fost reținuți pentru 72 de ore și sunt cercetați penal pentru jaf în proporții deosebit de mari, iar conform legislației în vigoare pedeapsa pentru acest gen de infracțiune  este de la 12 la 15 ani privațiune de libertate.

 

Polițiștii și procurorii continuă acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigație pentru documentarea, stabilirea și tragerea la răspundere a tuturor celor implicați în activitatea infracțională, cât și complicitatea lor în alte cazuri analogice pe teritoriul capitalei.

 

14 aprilie 2022

,

 

retinuti pentru jaf