MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

...

Grupare infracțională specializată în contrabandă și comercializarea drogurilor, demascată

Ofițerii Direcției investigații „Centru” ai Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu cei ai  Direcţiei generale urmărire penală a IGP şi procurorii PCCOCS,  au destructurat activitatea ilicită a unui grup infracțional specializat în introducerea prin contrabandă în Republica Moldova și comercializarea ulterioară a drogurilor sintetice de tip PVP în proporții deosebit de mari, inclusiv prin intermediul magazinelor on-line. 

 

 

Valoarea drogurilor sechestrate depășește suma de 1.000.000 de lei, un gram de PVP (sare/соль) fiind vândut consumatorilor cu prețul de 800 de lei.

 

 

În rezultatul măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, polițiștii au identificat membrii grupării infracționale, patru  bărbați și o femeie cu vârste cuprinse între 24 și 43 de ani,  originari mun. Chişinău şi r-l Criuleni.

 

În cadrul procesului de documentare, au fost efectuate achiziții de control, unde  s-a constatat că membrii grupului, introduceau drogurile din Ucraina și ulterior le comercializau pe teritoriul țării, inclusiv prin intermediul magazinelor on-line.

 

Astfel, la sfârșitul lunii martie, în urma măsurilor speciale de investigație întreprinse, polițiștii au  stabilit că unii membri ai grupării intenționează să se deplaseze în regiunea Odessa de unde să introducă în Republica Moldova droguri de tip PVP.

 

La revenirea în țară, fiind stopat automobilul cu care se deplasau, polițiștii au  reținuți trei membri ai grupului infracțional. În rezultatul perchezițiilor corporale și a automobilului, au fost depistate pachete din polimer de diferite dimensiuni cu substanţă solidă.

 

Ulterior, în urma măsurilor întreprinse au mai fost identificate alte două  persoane, cărora era destinate o parte din drogurile ridicate.

 

În urma perchezițiilor corporale efectuate, cât și în automobilele și la domiciliile membrilor grupării, polițiștii au ridicat mai multe pachețele cu droguri de tip PVP cu masa totală de aproximativ 1,5 kg, telefoane mobile, pachețele de tip Zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, cântare electronice la scara mică și aparate artizanale pentru consumul drogurilor.

 

În  cazul în care le va fi demonstrată vina, aceștia riscă de la 7 la 15 ani de detenţie.

 

9 aprilie 2021