MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

...

Grupare infracțională specializată în furturi din safeuri, destructurată de polițiști și procurori

11 persoane  cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani,  originari din raionul Leova, au fost reținute pentru 72 de ore, după ce ar fi furat mijloacele bănești din trei schimburi valutare.

 

Suma totală a pagubei constituie circa 3 milioane de lei.

 

Gruparea a comis infracțiunile în Vadul lui Vodă, Stăuceni și Leova.

 

Aceștia acționau noaptea și pătrundeau în locații prin forțarea și deteriorarea ferestrelor și a lacătelor.

 

În rezultatul celor 14 percheziții de la domiciliile și în mașinile acestora, polițiștii au  depistat mai multe obiecte relevante cauzei penale, precum hainele în care bănuiții au comis infracțiunile, răngi metalice și mijloace bănești.

 

În acest caz a fost pornită o cauză penală pentru furt în proporţii deosebit de mari. Conform legii penale, suspecții riscă închisoare de la 7 la 12 ani.

 

Opt dintre indivizi nu sunt la prima abatere de la lege.

 

Acțiunile infracționale au fost documentate de către polițiștii Direcției de Poliție a mun. Chișinău, ofițerii de investigație a Inspectoratul Național de Investigații, în comun cu Procuratura mun. Chişinău, OficiulCiocana, cu suportul mascaților din BPDS “Fulger”.

 

În continuare sunt desfășurate acțiuni speciale de investigație și urmărire penală, pentru documentarea și stabilirea complicității tinerilor și în alte furturi similare comise pe teritoriul țării.

 

30 decembrie 2022

furturi safeuri