MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

...

Grupare specializată în prepararea și comercializarea drogurilor prin intermediul magazinelor online, destructurată de ofițerii de investigație

Activitatea infracțională a unei grupări specializate în prepararea și  comercializarea drogurilor prin intermediul magazinelor online pe teritoriul Republicii Moldova a fost destructurată de ofițerii Direcției  Antidrog a INI, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău.

 

Timp de 2 luni, polițiștii au documentat activitatea infracțională a grupării formată din patru persoane cu vârstele cuprinse între 37 și 46 de ani, dintre care două femei. 

 

Urmare a investigațiilor demarate, oamenii legii au stabilit că figuranții, domiciliați în mun. Chișinău, de o perioadă de timp ar fi implicați în activități ilegale cu droguri.

 

Astfel, la începutul anului 2024, suspecții, pentru a-și mări profitul din afacerea cu droguri, au creat pe aplicația Telegram un grup prin intermediul căruia realizau droguri, iar pentru a-și camufla activitatea  au închiriat un garaj în mun.  Chișinău, unde au  asamblat un laborator confecționat artizanal  pentru prepararea drogurilor Etnobotanice. 

 

La sfârșitul lunii aprilie curent, în urma acțiunilor de urmărire penală desfășurate în mun. Chișinău, suspecții au fost reținuți și percheziționați, iar asupra lor au fost depistate mai multe pachețele cu droguri de tip PVP (sare).

 

Ulterior de către angajații Antidrog a INI a fost percheziționat garajul închiriat de suspecți, unde a fost depistat un laborator confecționat artizanal pentru prepararea drogurilor de tip PVP, cocaină, 8 kg de droguri etnobotanice de tip  Spice, cântare la scara mică, pachețele de tip zip-lok, etc.

 

Pe numele suspecților au fost eliberate mandate de arest și riscă o pedeapsă cu detenție de până la 15 ani.

 

 

8 mai 2024

 

substante interzise 8 mai