MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

 

IGP – gazda celui de-al treilea Atelier de lucru privind definitivarea Raportului de amenințări SEPCA 2017-2018

În perioada 8-10 octombrie curent, în cadrul Inspectoratului General al Poliției s-a desfășurat al III-lea Atelier de lucru privind definitivarea Raportului de amenințări SEPCA 2017-2018, organizat în contextul deținerii Poliției Naționale a președinției Asociației Șefilor de Poliție din Europa de Sud-Est pentru anul 2019.

 

Întrunirea a reunit analiști strategici din statele membre SEPCA: Albania, Federația Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Macedonia de Nord, Muntenegru, România, Serbia și Republica Srpska, precum și experți delegați din partea Europol și Oficiul Poliției Criminale din Austria.

 

La deschiderea  evenimentului, șeful interimar al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Balan a menționat despre importanța conjugării eforturilor comune și realizării angajamentelor colective menite să prevină și să contracareze tendințele și amenințările fenomenului infracțional în adresa securității regionale.

 

Lucrările atelierului s-au axat preponderent pe coroborarea și agrearea informațiilor prezentate de statele membre SEPCA, ajustarea de precizie a textului și revizuirea integrală a conținutului raportului.

 

 

Definitivarea Raportului de amenințări SEPCA 2017-2018 constituie una din prioritățile fundamentale pentru anul curent, ce derivă din angajamentele asumate de Republica Moldova în contextul deținerii președinției SEPCA.

 

 

Raportul final urmează a fi aprobat în cadrul Reuniunii Generale a Șefilor de Poliție în Europa de Sud-Est, planificată pentru luna decembrie curent.

 

 

Reiterăm că, SEPCA este o platformă de cooperare regională a Șefilor de Poliție la care Inspectoratul General al Poliției a aderat la 23 mai 2017 prin semnarea Memorandumului de Înțelegere privind aderarea la Asociația Șefilor de Poliție pentru Europa de Sud-Est.

 

11 octombrie 2019