MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

 

Întrevederea conducerii IGP cu Înaltul Consilier UE cu ocazia vizitei pe care o efectuează la Chișinău.

Relațiile bilaterale dintre Poliția Națională și UE sunt tradițional cordiale și în continuă dezvoltare, axate în principal pe cooperare și dezvoltare, existând interes reciproc pentru consolidarea acestora și explorarea unor noi oportunități de colaborare.

 

 

În acest sens, conducerea IGP a avut o întrevedere cu Zydrunas Bartkus, Înaltul Consilier al UE în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor, recuperării și administrării bunurilor infracționale. În cadrul întrevederii, șeful IGP a mulțumit reprezentatului UE pentru sprijinul constant oferit pentru atingerea obiectivelor importante pentru IGP.

 

 

În continuare ne dorim dezvoltarea cooperării cu partenerii UE prin stabilirea priorităților de conlucrare pe acest flagel destul de importat pentru Poliția Națională”, a conchis Viorel Cernăuțeanu.

 

 

La rândul său, consilierul UE, Zydrunas Bartkus a reliefat susținerea și schimbul de experiență în dezvoltarea abilităților în materie de politici în prevenirea și combaterea spălării banilor.

 

26 februarie 2024