MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Lansarea Proiectului „VIGILANT”

Reprezentanți ai Inspectoratului General al Poliției au participat la evenimentul de lansare a proiectului „VIGILANT”, desfășurat în Dublin, Irlanda, unde a fost prezentată strategia de implementare a viitorului proiect, precum și etapele de aliniere a legislației naționale la standardele UE.

 

La eveniment au participat 17 parteneri europeni din mediul academic, industrie, guvernare, centre naționale de cercetare și 5 autorități de aplicare a legii printre care și Inspectoratul General al Poliției.

 

„VIGILANT” are drept scop stoparea răspândirii dezinformării și combaterea efectelor negative, cum ar fi discursul instigator la ură, traficul de persoane și remedii medicale false, iar obiectivul principal este dotarea autorităților polițienești europene cu tehnologii inovatoare în combaterea dezinformării legate de criminalitate.

 

Proiectul este finanțat în cadrul programului Horizon Europe - principalul program de finanțare al UE pentru cercetare și inovare cu o durată de 36 de luni, începând cu 1 noiembrie 2022.

 

Costul total, pentru implementarea proiectului este de 4 milioane de euro, bani alocați de Comisia Europeană.

 

18 noiembrie 2022