MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

 

Liderul organizaţiei criminale „Machena”, învinuit de organizarea unui asasinat , riscă ani grei de închisoare

Procurorii PCCOCS, în comun cu polițiștii de investigații ai Inspectoratului Național de Investigații, au finalizat urmărirea penală în cazul  de învinuire al  liderului organizaţiei criminale „Machena” pentru comandarea și organizarea asasinării, în 2008, a unei autorități criminale rivale, iar dosarul a fost expediat  în judecată.

 

Omorul a avut loc într-un penitenciar cu regim închis din țară, cu atragerea în calitate de executori a membrilor grupării criminale din acelaşi penitenciar.  În urma loviturilor aplicate cu obiecte dure, în regiuni vitale ale corpului, victima a decedat la locul faptei. Ulterior, executorii au transportat corpul neînsuflețit la un alt etaj al penitenciarului, pentru a ascunde urmele faptei infracționale. Pentru cele comise, învinuitul le promisese executorilor privilegii, precum şi avansarea în poziționarea ierarhică în cadrul organizaţiei criminale conduse de el.

 

Cauza penală a fost reluată în contextul  în care oamenii legii au  obţinut  informaţii relevante cauzei, în cadrul dosarului penal investigat în privinţa organizaţiei criminale „Machena.”

 

Ca urmare a investigațiilor, s-a stabilit  ca motiv al crimei comise, a servit dorinţa de fortificare a poziţiei organizaţiei criminale conduse de el în coraport cu alte organizaţii criminale, precum şi să tăinuiască unele informaţii relevante altor infracțiuni similare.

 

Dacă va fi găsit vinovat de comandarea și organizarea comiterii cu premeditare a omorului de două sau mai multe persoane, cu deosebită cruzime învinuitul  riscă pedeapsa cu închisoarea de la 15 la 20 de ani sau detenţiune pe viaţă.

 

Inculpatul, la moment, se află în detenție pentru crearea şi conducerea organizaţiei criminale, precum şi pentru infracţiuni de şantaj şi pregătire de omor.

 

Amintim, anterior au fost trimiși în judecată și  cei cinci executori ai crimei investigate, care au fost condamnați la pedepse cu închisoarea pentru un termen de 13 ani.

 

1 aprilie 2021

dosarul Machena