MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Miez de nucă în valoare de aproximativ un milion de lei, fără acte de proveniență, depistat de poliție

 
O tentativă de punere în liberă circulaţie a unei cantităţi semnificative de miez de nucă, a fost zădărnicită de  ofițerii Serviciului Investigare Fraude Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Briceni.
 
 
La 25 februarie, curent, în baza unor informații operative, polițiștii au stopat  pe traseul Briceni-Ocnița,  în apropierea satului Hădărăuți, pe un drum de cîmp, la o distanță de 2 km de la frontiera de Stat cu Ucraina,  trei unități de transport de model ”Mercedes”, ”MAN” și ”DODJE” cu numere de înmatriculare în Republica Moldova.
 
 
În cadrul verificărilor, forțele de ordine  au depistat în compartimentul marfar al mijloacelor de transport,  saci de polietilenă și cutii cu miez de nucă, în cantitate de circa 10 tone , în valoare totală de aproximativ un milion de lei.
 
 
Luați la întrebări, șoferii nu au putut explica și prezenta polițiștilor acte ce ar confirma proveniența mărfii.
 
 
Întreaga cantitate de miez de nucă, dar şi unitățile de transport au fost confiscate de poliție, iar acţiunile de investigație continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor şi luării unei decizii legale în acest caz.
 
 
Poliția a inițiat o cauză penală pentru comiterea infracțiunii de contrabandă. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă amendă  de pînă la 200 000 de lei cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.
 
 
 
 
27 februarie 2016
 

Miez de nucă în valoare de aproximativ un milion de lei