MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

O mină antitanc descoperită în subsolul unui bloc de locuit din orașul Glodeni

La 14 aprilie, polițiștii din Glodeni   au fost sesizați  precum că,  în subsolul unui bloc de locuit din orașul Glodeni,  a fost depistat  un obiect asemănător cu o mină.  Muniția a fost găsită de angajații serviciilor comunale  în timp ce desfășurau  lucrări de reparație.

 

Veniți la fața locului, pentru siguranța tuturor persoanelor, polițiștii au evacuat locatarii, au înlăturat  obiectul,  fiind solicitat sprijinul  serviciului  Bomteh a IGP.   Ulterior, obiectul asemănător cu o mină antitanc TM- 62, care ar conține de la 8 la 12 kg de trotil,  a fost transportată în extravilanul orașului Glodeni, unde a fost nimicită în urma unei explozii controlate.

  

În context, Poliția  intervine cu recomandări  în vederea asigurării securității în cazurile de acest gen, și anume: dacă ați descoperit muniții neexplodate, nu le atingeți, nu le loviți sau mișcați, nu le introduceți în foc, nu încercați să le demontați, nu lăsați copiii să se joace cu asemenea obiecte, nu ridicați, nu transportați sau introduceți munițiile neexplodate în încăperi, locuințe sau grămezi de fier vechi.

  

În cazul în care depistați obiecte suspecte ( muniții), sistați imediat lucrările și anunțați organele competente la 112.

 

15 aprilie 2021