MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

 

O persoană a decedat și alta a fost traumatizată într-un grav accident rutier

Aseară, în jurul orei 22.40,  poliția din Soroca a fost sesizată despre producerea unui accident rutier la intrarea în satul Racovăț,  raionul Soroca.

 

La fața locului, polițiștii  au stabilit că în accident sunt implicate trei autocamioane.

  

Un bărbat de aproximativ 32 ani, fiind la volanul unui autocamion de marcă, deplasându-se din direcția Chișinău spre Soroca, la intersecție cu satul Racovăț,  nu s-a asigurat și a ieșit la depășirea unui alt autocamion, de aceeași marcă, la volanul căruia se afla un bărbat de 50 de ani, din orașul Bender.  

 

În momentul depășirii, pe contrasens, regulamentar se deplasa cel de-al treilea camion, un Volvo cu remorcă, condus de un bărbat de  58 de ani, locuitor al satului Chișcăreni, raionul Sîngerei.

 

Nereușind să evite impactul, camionul DAF s-a lovit  frontal cu Volvo, ciocnind tangențial în rezervorul de combustibil a camionului Volvo.

 

În urma ciocnirii  ambele  camioane au  fost cuprinse de flăcări, iar al treilea  autocamion DAF a fost proiectat în afara părții carosabile. Conducătorul autocamionului de model DAF,  care s-ar face vinovat de producerea coliziunii a decedat, blocat înăuntru, iar conducătorul camionului de model Volvo a fost scos de urgență de către un  echipaj al poliției de frontieră care se afla în apropriere și transportat la spital cu diverse traumatisme.

 

Poliția cercetează toate circumstanțele producerii accidentului rutier.

 

12 august 2020

 

accident