MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

...

Ofițerii INI și procurorii PCCOCS, anunță reținerea unei femei din Cahul de peste 50 de ani, pentru comandarea asasinării fostului soț, contra sumei de 20.000 euro, săptămâna curentă.

Cazul a fost documentat timp de o săptămână de ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate, Direcției urmărire penală,  cu suportul Direcției  investigații analitice a INI și cu participarea angajaților de la Inspectoratul de Poliție  Cahul și Cimișlia.

În luna aprilie a anului curent, femeia a început căutările asasinului, cu oferta de 20.000 de euro pentru executarea omorului. Potrivit cerințelor acesteia, fostul soț urma să fie otrăvit, iar în acest scop femeia  a transmis un recipient cu substanță toxică. Aceasta i-a dezvăluit asasinului ora, numărul de înmatriculare al mașinii și itinerarul cu șanse maxime de asasinare a fostului soț.

 

 

Totuși, asasinul era de fapt agent sub acoperire, infiltrat în operațiune de ofițerii de investigație, sub conducerea procurorilor PCCOCS. În continuare,  oamenii legii au creat aparența succesului planului de asasinare, astfel încât femeia să fie reținută în flagrant, cu sprijinul mascaților de la BPDS „Fulger” la transmiterea banilor către executorul omorului.

 

Mai exact, agentul sub acoperire cu rol de asasin a convins-o pe femeie de faptul că a executat omorul. Prin urmare, în momentul transmiterii banilor drept răsplată pentru executarea cu succes a comenzii, femeia a fost reținută pentru 72 de ore și plasată în izolatorul de detenție din Chișinău. Au urmat percheziții la Cahul, de unde au fost ridicate înscrisuri de ciornă, bani folosiți la pregătirea omorului, precum și telefoane mobile care conțin probe ale comiterii infracțiunii.

 

Investigațiile continuă, timp în care femeia beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii. De asemenea, în scopul continuării obiective a urmăririi penale, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a solicitat și a obținut la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, aplicarea arestului preventiv în privința învinuitei.

 

 

26 aprilie 2024