MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Pentru că ne dorim să vă protejăm, am intensificat verificările mai multor instituții din domeniul alimentației publice, privind respectarea măsurilor de sănătate publică.

În rezultatul unei ample analize a activității persoanelor ce prestează servicii din domeniul alimentației publice și anume, cluburi de noapte, ringuri de dans, zone de agrement, vizate în prevederile hotărârilor Comisiei Naționale Excepționale de Sănătate Publică, s-a stabilit faptul că, aceștia plasează anunțuri de publicitate și invitații la diverse manifestații cultural-distractive, prin intermediul rețelelor de socializare, deși aceasta contravine prevederilor legale.

 

Astfel, în perioada 7-10 octombrie curent, ofițerii Direcției investigații complexe a Inspectoratului Național de Investigații, au efectuat un șir de acțiuni în vederea verificării respectării măsurilor de sănătate publică.

 

Ca rezultat, au fost inspectați 64 de agenți economici din categoria celor menționați mai sus, fiind depistate încălcări la 41 dintre aceștia.

 

În privința agenților economici au fost inițiate proceduri contravenționale și urmează anexarea probelor cu ulterioara tragere la răspundere a persoanelor vinovate, conform art. 76 (prim) din Codul contravențional.

 

Ținând cont de faptul că numărul persoanelor infectate cu virusul Covid-19 este în creștere, polițiștii vor continua acțiunile de control în mai multe instituții, pentru a verifica respectarea măsurilor de prevenire și combatere a infecției Covid-19.

 

Avem scopul de a vă proteja pe voi și pe cei dragi, pentru a putea reveni cât mai curând la o viață fără restricții.

 

12 octombrie 2021

Verificări anti-Covid